• 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view

울산대학교 대학회관

University Hall,Ulsan University 1983

  • Location: Ulsan
  • Area: 6,590㎡,
  • 1 Story Below Ground,
  • 5 Stories Above Ground
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Award: Annual Prize, K.I.A.

Following the existing natural slopes of the site, great variations in level over the terrain are created and then the level changes which result are invited into the interior of the building. The interior level variations make it possible to ingeniously accommodate the complex function for which the building is designed. At the same time, these level variations greatly enhance communi cation beween the different function within the building. The function of the building is roughly divided into three major groups; a dining area, an office area including student activities spaces, and a small theater. Each of the areas carries its own functional identities, and this causes great richness in overall form of the building. And the areas are properly interrelated to each other through the clearly defined circulation system. Besides, these spaces are spatially well referenced to the outdoor space abutting the dining area.