• 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view
  • 사옥view

사랑의교회

The Church of Love 1985

  • Location: Seoul
  • Area: 21,610㎡
  • 2 Stories Below Ground,
  • 5 Stories Above Ground
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Award: Annual Prize, Seoul City

This Presbyterian Church includes a L-shaped building, a courtyard of the building, and congregation seats formed at the basement. In the L-shaped building on the ground, one side wing includes an education hall and other incidental office facilities, and another side includes an arch-shaped gate, a bell tower, and parts of the education hall. By making the chapel, which is used relatively a bit and occupies a large area, at the basement, a courtyard of the church is formed and this yard is usable by being enclosed with the education hall. Also, it is conspicuous to consider protecting neighboring urban facilities and particularly, privacy of neighboring residences. For materials, reddish bricks are the main material and 치장쌓기 of many places increases the visual effect. On the other hand, the courtyard was finished with glass for all of sides and that contrasts with the closeness of the exterior. In addition, natural sunlight and ventilation is taken into consideration fully from the entrance to the chapel of the basement.